Over Mieke

In 2012 wilde ik mijn andere toekomst starten maar mijn verleden stond mij in de weg

In 2012 begon ik aan mijn nieuwe opleiding. Voor een andere toekomst.

Tijdens mijn opleiding klopte Anorexia weer aan de deur en ik deed nog open ook. Anorexia, die ik in mijn puberteit dacht achtergelaten te hebben,  was weer  terug van weg geweest.  En waar ik dacht te begonnen zijn met het opbouwen van een andere toekomst, werd het afgebroken door elke dag weer met eten bezig te zijn, met m’n lichaam bezig te zijn en wat anderen daarvan vonden. Ik raakte mijn zelfvertrouwen volledig kwijt.  “Niet echt een feest der herkenning”, zal ik maar zeggen.

Ik wilde mijn opleiding afbreken, besefte  dat er wat moest gebeuren. Maar ook het besef dat de eetstoornis zich niet voor niets de tweede keer zich in mijn leven liet zien, of beter liet horen. Dat ik hulp nodig had om te herstellen, was hierdoor wel duidelijk geworden.

Ik ging op zoek naar een coach en vond haar bij mijn opleiding. Bij haar heb ik geleerd waar mijn eetstoornis vandaan kwam, leerde ik weer mezelf  zijn, naar mezelf te luisteren en daardoor mijn eetstoornis te overwinnen !

Het eten beheerst mijn leven niet meer en de dagelijkse obsessie is verdwenen. Wat is mijn leven daardoor veranderd ! Wat voelt het fijn om weer ontspannen van het eten te kunnen genieten en niet de hele dag bezig te zijn met calorieën tellen of  hoe te compenseren.  Ik heb weer de controle over mijn leven gekregen en kan er daardoor weer echt van genieten : ik durf weer mijn eigen beslissingen en keuzes  te maken, met vrienden af te spreken, en zelfs uit eten gaan is nu een feestje voor me geworden !

Het is gelukt en wat was dat het  waard !

 

Mieke

Mieke Epker-van der Kuijl

Mijn visie op eetproblematiek of een eetstoornis :        

het gaat niet over eten

 

Mijn visie op eetproblematiek is dat herstel mogelijk wordt als je tot de kern van de oorzaak komt. Juist door het niet over voeding te hebben, met je gewicht of met allerlei diëten bezig te zijn. Als je de kern te pakken hebt, staat de deur naar herstel van je eetstoornis  of om van je eetprobleem af te komen, wagenwijd open.  Vanuit eigen ervaring weet ik dat het dan mogelijk is om de vicieuze cirkel te doorbreken.

Het heeft mij zelfs gebracht tot mijn missie en de passie van mijn leven :                                                                                                      Mijn kennis en eigen ervaring met een eetstoornis inzetten  en delen , om anderen te helpen en te laten herstellen van hun eetprobleem of  eetstoornis. Om hen weer te kunnen laten genieten van het leven!

Wat je over mij moet weten

Ik ben een echte Power coach.  Dat betekent dat ik mijn kracht, humor, ervaringsdeskundigheid en energie inzet om jou weer van het leven te kunnen laten genieten.  Ook  gebruik ik mijn andere eigenschappen om dat voor elkaar te krijgen : liefdevol  doch duidelijk, empathisch en direct.  Zowel in het weekend als in de avonduren gaat mijn missie door …. om snel aan de slag te kunnen!

Wat is typisch Mieke?

Voor je naar m’n praktijk komt, wil je natuurlijk eerst weten wie nu Mieke is.

Binnen ben ik vooral een echte boekenrups , ga naar het theater of te vinden in de sportschool. Als je buiten goed zoekt, kun je me tegen komen op het strand, op een terras of bij een hele lange wandeling

Ben jij klaar voor de échte verandering?

Denk jij dat ik de coach ben die jou kan helpen om succesvol van je eetprobleem of  eetstoornis te komen, vul dan mijn contactformulier in voor een kennismakingsgesprek. Ik kom dan binnen 48 uur bij je terug. Je bent het waard!

 

Meer informatie?