Over Mieke

In 2012 wilde ik mijn andere toekomst starten maar mijn verleden stond mij in de weg

In 2012 wilde ik mijn nieuwe toekomst starten en begon ik aan mijn nieuwe opleiding.
Waar ik dacht begonnen zijn met het opbouwen van een andere toekomst, werd het afgebroken door elke dag weer met eten , met m’n lichaam en met m’n gewicht bezig te zijn en wat anderen daarvan vonden. Ik raakte mijn zelfvertrouwen volledig kwijt. Het eten stond weer op een negatieve manier centraal in mijn leven, net als in mijn jeugd.
Ik wilde mijn opleiding afbreken, besefte dat er wat moest gebeuren. Dat ik hulp nodig had om mijn eetgedrag te gaan veranderen, was hierdoor wel duidelijk geworden.
Ik ging op zoek naar een coach en vond haar bij mijn opleiding. Bij haar heb ik geleerd wat mijn eetgedrag veroorzaakte, leerde ik weer mezelf zijn, naar mezelf te luisteren en daardoor mijn eetgedrag op een positieve manier te veranderen!
Het eten beheerst mijn leven niet meer en de dagelijkse obsessie is verdwenen. Wat is mijn leven daardoor veranderd ! Wat voelt het fijn om weer ontspannen van het eten te kunnen genieten en niet de hele dag bezig te zijn met calorieën tellen of hoe te compenseren. Ik heb weer de controle over mijn leven gekregen en kan er daardoor weer echt van genieten : ik durf weer mijn eigen beslissingen en keuzes te maken, met vrienden af te spreken, en zelfs uit eten gaan is nu een feestje voor me geworden !
Het is gelukt en wat was dat het waard !

 

Mieke

Mieke Epker-van der Kuijl

Mieke’s visie

Controle over je voeding en mindset

 

Jouw voedings- en bewegingspatroon

Het enige dat écht werkt is je voedings- en bewegingspatroon permanent aanpassen. Diëten werken vaak wel maar helaas is het resultaat vaak van korte duur , zul je na het volgen van je dieet meestal weer aankomen en soms nog zwaarder zijn dan toen je begon, het bekende jojo-effect. Ik richt mij vooral op het leren hoe je gezondere keuzes kunt maken die goed voor je lichaam zijn en ook ervaren wat gezonde voeding voor jou kan betekenen. Een gezonde relatie met eten opbouwen en vooral  leren heel erg te genieten van wat goed voor je is. Uiteraard wel passend in jouw leven en keuzes die voor jou werken.

Lekkerder in je vel zitten

Omdat ik weet hoe het is om geen grip te hebben op je gewicht en je lichaam, een verstoord eetgedrag te hebben en daardoor niet lekker in je vel te zitten, kan ik me goed in jou verplaatsen. Nu weet ik hoe het is om blij te zijn met je lichaam, de controle te hebben over je eetgedrag en hoe lekker dat voelt! Het is zelfs mijn missie geworden :  Omdat ik ervaar hoeveel positiefs een gezonde leefstijl je brengt, ben ik mijn eigen kennis en ervaring gaan inzetten om anderen te helpen bij deze leefstijlverandering.

Wanneer jij die controle over je voeding en je mindset ervaart, zit je lekkerder in je vel. Je gaat meer sociale dingen doen, maar voelt je mentaal ook beter. Je ware persoonlijkheid komt hierdoor meer naar voren en je zult zelfverzekerder worden.

Wat je over mij moet weten

Coaching en voeding zijn misschien niet een vanzelfsprekende combinatie omdat niet alle gewichtsconsulenten ook coach zijn. Ik ben in de positie om ze te combineren omdat ik voor beide mijn diploma’s heb, op beide vlakken veel kennis en kunde heb en ervaringsdeskundige ben.  Dat zet ik in om jou weer gezond, zelfverzekerd en lekker in je vel te laten voelen. Ik word er blij van als ik zie dat het je lukt om je relatie met eten om te buigen van iets problematisch naar een bezigheid waar je plezier uit haalt. Als jij en ik samen aan de slag gaan, doe ik dat liefdevol doch duidelijk, empathisch en direct, met humor en met passie. Ik help je graag naar een gezonder en slanker leven!

Wat is typisch Mieke?

Voor je bij me komt, wil je natuurlijk eerst weten wie nu Mieke is. Binnen ben ik vooral een echte boekenrups, in het theater of in de sportschool te vinden. Als je me buiten zoekt, kun je me tegen komen op het strand, op het terras of tijdens een hele lange wandeling.

Ben jij klaar voor de échte duurzame verandering?

Wil je leren gezond te eten en op een gezonde manier met eten om te gaan? Wil je ervoor gaan om op een normale en gezonde manier af te vallen en weer kunnen genieten van lekker eten? Vul dan onderstaand het contactformulier in voor een gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek en ik neem binnen 48 uur contact met je op.