Maandagochtend weer vroeg de wekker om te kunnen beginnen met m’n half uurtje thuis sporten. De wekker liep echter niet af op de tijd die ik met ‘m had afgesproken (….of had ik me gewoon verslapen ? ) en in sneltreinvaart omgekleed en van de trap afgesjeesd om op tijd bij m’n eerste cliënt te zijn. Op de fiets probeer ik in gedachte de bodyscan te doen om nog enigszins mindful  aan de dag te beginnen. Dan maar vanavond sporten. Tussendoor word ik gebeld of ik ’s avonds een intake kan doen. Prima!! Sporten komt dan morgenochtend wel. Tijd vliegt…het is dinsdagochtend !

Op zoek naar je gevoel

Fris en fruitig m’n bed uit : gezond ontbijten, m’n eerste flesje water van vandaag , sportkleding aan , muziek op , m’n eerste sprongen en ik klap door m’n enkel. Nog 5 minuten geprobeerd, toch maar een ice pack erop. Dat helpt ! …maar m’n sport halfuurtje  is daarmee voorbij. Dinsdagavond dan ? Niet gelukt, verjaardag van een vriendin. Woensdagochtend ? Eerst m’n nieuwe fiets ophalen. Moet er vroeg zijn, eerste afspraak al vroeg in de ochtend…

Je hebt soms van die dagen….Ik had nu kunnen balen, boos kunnen zijn, kunnen schelden dat het lijkt of alles tegenzit en het niet lukt. Vroeger zou ik dat inderdaad gedaan hebben. Nu weet ik dat die negatieve energie je niets brengt ( behalve negatieve energie dan … ) Dit was voor mij een moment om de kracht van de stilte op te zoeken. Weg uit de hectiek van de dag, accepteren dat het deze dagen even stormt. Niet bezig zijn met je hoofd maar met je gevoel. Even mild zijn voor jezelf. Op weg naar de kracht van de stilte !

Stilte na de storm

De volgende ochtend stap ik op m’n nieuwe ( dat dan weer wel ) fiets. Een 1uurs wandeling is voldoende ( zeker met een nog gevoelige enkel ). Het is stil en ik voel de energie door m’n lijf stromen. De kracht van de stilte laat zich horen en voelen . Heerlijk ! De enige gedachte die ik nog heb , is aan het liedje van The Common Linnets : Calm after the storm. Tussendoor lukt het me zelfs nog om even een paar sport-oefeningen te doen en kan ik door de bomen het bos weer zien.

Soms is het lastig je staande te houden in het dagelijks leven. Iedereen wil wat van je, iedereen trekt aan je…misschien weet je het zelfs allemaal even niet meer. Probeer los te laten , weet dat de storm weer gaat liggen en vertrouw er op dat je de wind ook weer in de rug zult krijgen. Wees niet te streng voor jezelf en laat je gevoel spreken….ook als het stil is.  Meer weten ? Neem dan  contact op met Praktijk Vlinderkuijl , coaching op goed gevoel !

Latest posts by Mieke Epker (see all)